Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Bitter – Ann Galland

Dit verhaal blijft je nog lang bij.

Na het lezen van Ann Galland’s eerste boek was ik al enorm onder de indruk, maar haar tweede boek, ‘Bitter’, heeft mijn verwachtingen opnieuw overtroffen. Deze roman is een meesterwerk dat je vanaf de eerste pagina grijpt en niet meer loslaat.

In ‘Bitter’ neemt de schrijfster ons mee naar Rome in 2019. De jonge Elena ziet haar vader instorten na een financiële tegenslag en probeert uit alle macht het gezin overeind te houden, zelfs als dat betekent dat ze in een afgedankte caravan aan de oever van de Tiber moeten wonen. Als Elena betrapt wordt op diefstal door sterrenchef Matteo Amato lijkt alles mis te gaan, maar hij strijkt over zijn hart en biedt haar een baan aan in zijn sjieke restaurant.

Galland weet haar personages zo levendig en diepgaand te beschrijven dat je ze in je hart sluit. Elena en Matteo zijn sterke personages die zich niet laten breken door de tegenslagen die ze tegenkomen, en hun verhaal is hartverwarmend en inspirerend. Ik kon niet ophouden om verder te lezen en meer van hun geschiedenis te horen.

Wat dit boek echt bijzonder maakt, is de prachtige en gedetailleerde schrijfstijl. Ze neemt de tijd om de verhaallijnen geweldig uit te werken en schildert het Italiaanse leven met zo’n levendigheid dat je de geuren, kleuren en emoties bijna kunt voelen. De complexe verhaallijnen vloeien naadloos in elkaar over, wat zorgt voor een hartverwarmend verhaal dat je niet meer loslaat.

Alleen de cover van dit boek is al prachtig, maar de inhoud overtreft alle verwachtingen. ‘Bitter’ is een betoverend mooi verhaal dat je volledig meesleept. Ann Galland heeft opnieuw een meesterwerk afgeleverd en ik kan niet wachten op haar volgende boek. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van diepgaande, emotionele en prachtig geschreven literatuur.

Titel: Bitter
Auteur: Ann Galland
Uitgever: Borgerhoff-lamberigts
Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.