Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De Spaanse dochter – Lorena Hughes

Een haciënda vol geheimen

De prachtige Maria Purificatíon de Lafont y Toledo, ook wel genaamd Puri, groeit niet op bij haar vader in Ecuador op de grote cacaoplantage maar bij haar moeder in Spanje. Daar runt zij een chocolaterie. Maar dan hoort zij dat haar vader overleden is en reist zij samen met haar man af naar haar onbekende familie  om hen te ontmoeten en te horen over haar erfenis. Tijdens de bootreis gebeurt er iets verschrikkelijks waardoor Puri niemand meer durft te vertrouwen. Zij besluit de kleding en de identiteit van haar man aan te nemen zodat zij veiliger kan reizen. Bij haar familie aangekomen voelt zij zich schuldig over haar bedrog, maar wil weten wie haar vijanden zijn. Wie gunt haar haar erfenis niet? Wie wil haar uit de weg ruimen?

De Spaanse dochter is een hartverwarmende verhaal vol intriges en familiegeheimen. Het doet  je ook genieten van het zonnige leven op de cacao-plantage. Het is zo beeldend geschreven dat je de chocolade bijna proeft. 

De schrijfster weet de emoties en gevoelens van de personages op een prachtige en authentieke manier tot uiting te brengen, waardoor je je gemakkelijk kan inleven in hun verhaal. De karakters zijn goed uitgewerkt en hun ontwikkeling gedurende het verhaal is geloofwaardig en meeslepend.

Het boek behandelt thema’s als familie, vriendschap, liefde, maar ook verraad en wantrouwen.

Het boek wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Vanuit Puri, de oudste dochter, die naar de plantage reist om haar familie te gaan ontmoeten en te zien wat haar vader heeft opgebouwd in het mooie Ecuador. 

En je leest de hoofdstukken vanuit Angélica en Catalina de twee halfzussen van Puri die altijd bij hun vader op de plantage zijn opgegroeid en een heel ander leven hebben gehad dan Puri.  Het is prachtig om te lezen hoe de schrijfster langzaam de verhalen bij elkaar brengt en tot een ontknoping komt over wie Puri wel en niet haar erfenis gunt.

Het is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een ontroerend en hartverwarmend verhaal. Ik heb er van genoten!

Titel: De spaanse dochter
Auteur: Lorena Hughes
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.