Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De reis van de jonge ossenhoeder – Regina Linke

Wijze woorden en prachtige tekeningen. 

Het verhaal “De reis van de jonge Ossenhoeder” is gebaseerd op De Drie Leren, de drie pijlers van de Chinese filosofie: confucianisme, taoïsme en boeddhisme. De jonge ossenhoeder is geïnspireerd op het taoïsme, de os bekijkt de wereld met een boeddhistische rol en het ijverige konijn vertegenwoordigt het confucianisme. Dat klinkt misschien wat zwaar maar dat is het helemaal niet. Het zijn juist prachtige tekeningen met mooie wijsheden waar je over na mag denken.

Terwijl de herdersjongen met de os en het konijn de wereld onderzoeken brengen hun gesprekken tedere en opbeurende boodschappen over voor de verschillende kruispunten van het leven.

Met de tekeningen en de bijzondere teksten heeft Regina haar zoontje in haar achterhoofd gehad. De grote levensvragen over leven en dood, over liefde en zingeving; daar wilde zij zelf ook opnieuw over nadenken en een boek over maken.

…. Het konijn keek een poosje naar de jonge ossenhoeder en vroeg toen: ‘“Jij kunt met iedereen vrienden worden. Waarom kies je ervoor om met óns bevriend te zijn?”

“Ik weet het niet”, antwoord de jongen. “Misschien komt het omdat ik, als ik bij jullie ben, besef dat ik verder niets meer nodig hebt om gelukkig te zijn.”…

Regina Linke is een kunstenaar die gespecialiseerd is in hedendaagse Chinese Gongbi-schilderkunst. Gongbi is Chinees voor ‘gedetailleerde penseelstreken’. En dat zie je ook in dit bijzondere boek. Regina heeft de kleinste details met grote precisie aangebracht.

Dit boek is vol van wijsheden, verrijkt met bijzondere vriendschappen en vergezeld van liefdevolle illustraties. Het verdient absoluut de moeite om er rustig voor te gaan zitten en jezelf onder te dompelen in zijn betoverende wereld.

Titel: De reis van de jonge ossenhoeder
Auteur: Regina Linke
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.