Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De onbekende man – Chantal van Mierlo

Een mooi afgerond laatste deel.

Dit laatste deel van de intense thriller reeks rond de gedragsdeskundige Julia Menken vormt opnieuw een intrigerend relaas.

Het verhaal opent met een huiveringwekkende scène waarin een onbekende man obsessief naar kinderen gluurt en zelfs een kind ontvoert uit zijn bed. Opnieuw wordt Julia opgeroepen om deze verontrustende zaak aan te pakken. Hoewel ze terughoudend is om met een nieuwe collega, Charlotte, samen te werken, stemt ze uiteindelijk toe op aandringen van haar onbuigzame baas.

Naast de spannende onderzoekszaak wordt Julia opnieuw geconfronteerd met onrust in haar privéleven. Van Mierlo weeft dit vakkundig door het verhaal met haar vlotte en aangename schrijfstijl.

De hoofdstukken die vanuit het perspectief van de dader worden verteld, zijn minder gruwelijk dan in de voorgaande delen maar desalniettemin spannend en mysterieus. Van Mierlo weet de lezer voortdurend op het verkeerde spoor te zetten, waardoor het tot het laatste moment gissen blijft naar de identiteit van de dader.

Deze thriller reeks kenmerkt zich door goed uitgewerkte personages en elk boek bevat een briljante plotwending. Een aanrader dus voor de thriller fans onder ons

Titel: De onbekende man
Auteurs: Chantal van Mierlo
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 376

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.