Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De perfecte zoon – Freida Mac Fadden

“…maar Liam blijft hoe dan ook mijn zoon. Wat hij ook doet, dat zal niet veranderen.”

 In deze, onder je huid kruipende thriller, maken we kennis met Erika. Zij is de moeder van een tienerzoon die zich voorbeeldig gedraagt en prettig is in de omgang. Maar dan verdwijnt er een meisje die met zoon Liam voor het laatst is gezien. De politie komt aan de deur en Erika is bang, heel bang. Is haar zoon toch schuldig? Hij lijkt zo voorkomend, maar er schuilt ook iets vreselijk fouts in hem wat alleen zij lijkt te zien.

Dit verhaal grijpt je al bij de eerste bladzijde naar de keel. De schrijfster weet je heel goed op een dwaalspoor te brengen over hoe de personages nu echt zijn. Wie kun je vertrouwen en ziet moeder het wel helemaal goed?

Mac Fadden weet met haar vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken de personages prima uit te werken. Vooral de hoofdpersonage Erika die altijd bezorgd is om Liam en die hem kost wat kost wil beschermen omdat hij haar zoon is. Haar worsteling, twijfel maar ook haar liefde voor haar kind worden heel goed verteld.

Het boek wordt vanuit twee perspectieven geschreven. Die van de bezorgde moeder en die van het verdwenen meisje Olivia. Zij is een klasgenoot van Liam die erg verliefd op hem is. Ook komen er af en toe politieverhoren tussendoor. Hierdoor komt er alleen nog maar meer twijfel over dat er zaken niet kloppen.

Geweldig hoe het mysterie rond de moordenaar uiteindelijk wordt ontrafeld in de laatste hoofdstukken en hoe alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Het was voor mij toch nog totaal onverwacht en dit had de schrijfster dus prima gedaan.

Een ware psychologische thriller die je echt niet kunt laten liggen.

Titel: De perfecte zoon.
Auteur: Freida Mac Fadden
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.