Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De Logé – Heather Gudenkauf

IJskoude thriller.  

De logé is een sfeervolle en aangrijpende thriller over een vermist tienermeisje dat verband houdt met een gruwelijke misdaad en de waargebeurde misdaadschrijver die de ontbrekende stukken probeert te ontrafelen.

Op de eerste bladzijde word je al gelijk het verhaal in getrokken. De spanning hangt direct in de lucht en neemt je mee naar het kleine dorpje Blake County waar niet dagelijks misdrijven plaatsvinden. Maar nu broeit er iets…

Dan springt het verhaal naar het heden waar we Wylie Lark leren kennen. Zij is schrijfster en heeft zich teruggetrokken op een afgelegen boerderij om haar nieuwe boek te schrijven. Het is volop winter en Wylie dreigt ingesneeuwd te raken. Wanneer zij buiten een jongentje ontdekt, haalt zij hem vlug naar binnen toe.  Waar komt dit kind vandaan en wat is er met hem gebeurd?

Dit verhaal bevat drie mysteries. Eén betreft een misdaad uit het verleden. De andere twee zijn gebeurtenissen in het heden. De drie zijn allemaal met elkaar verbonden.

In korte tijd leer je veel verschillende personages kennen in verschillende tijdlijnen. Hierdoor moet je goed opletten en flink doorlezen. Alle verhalen spelen zich af op het platteland van Burden, Iowa. 

De schrijfster neemt goed de tijd om het winterse tafereel neer te zetten. Het oude landhuis zonder stroom en warmte en buiten de sneeuwstorm en de ijzige kou. Hierdoor werd de spanning nog meer voelbaar.

Deze thriller is lekker vlot geschreven en blijft tot het laatste moment spannend. Ook het samenbrengen van alle drie de verhaallijnen is ontzettend goed gedaan.

Titel: De Logé
Auteur: Heather Gudenkauf
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.