Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De laatste vrouw – Chantal van Mierlo

Julia Menken gaat weer aan de slag.

Dit is alweer deel twee in de heftige thriller reeks rondom de gedragsdeskundige Julia Menken.

Ook in dit deel krijgt Julia weer een heftige casus voor haar kiezen. Terwijl zijn nog volop met een groot verlies in haar persoonlijk leven zit, moet zij alweer onderzoek doen naar een grote zaak waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos lijken te verdwijnen.

Chantal heeft een vlotte schrijfstijl maar kan er tegelijkertijd ook een gruwelijk verhaal van maken. Elk hoofdstuk begint met een spannend intro waarbij er heftige, soms zelfs lugubere, dingen gebeuren.

Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, waardoor je voortdurend in het duister tast over de ware aard van de gebeurtenissen. Lange tijd weet de auteur je in het ongewisse te houden, waardoor je gedwongen wordt te speculeren over de identiteit van de dader.

Chantal toont zich een erg goede schrijfster; het verhaal behoudt voortdurend zijn vaart en diepgang. De spanning blijft voelbaar tot aan de laatste bladzijde, eindigend in een briljant doordachte plottwist.

Wat mij intrigeert aan deze thrillerserie is de zorgvuldige aandacht die wordt besteed aan het persoonlijke leven van Julia. De zaak waaraan zij werkt wordt uitgewerkt maar ook haar eigen leven. Dit maakt de boeken nog boeiender.

Ik geloof dat het wijs is om deze serie in de juiste volgorde te lezen, aangezien er een ontwikkeling in Julia’s persoonlijke leven plaatsvindt. Het is fijn om dit chronologisch te lezen.

Ik ben heel benieuwd naar het laatste deel in deze serie.

Titel: De laatste vrouw
Auteurs: Chantal van Mierlo
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 376

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.