Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De kleermaakster van Parijs – Georgia Kaufmann

Levensverhaal van een krachtige vrouw vol ambitie.   

Rosa Kusstatscher heeft een mode-imperium weten op te bouwen dankzij haar onfeilbare gevoel voor stijl. Maar vanavond, terwijl ze zich voorbereidt op de belangrijkste ontmoeting van haar leven, laat haar zelfverzekerdheid haar in de steek. Wat heeft haar hier gebracht? Terwijl ze twijfelt over de juiste jurk en lippenstift, begint Rosa haar ongelooflijke verhaal te vertellen. Het verhaal van een arm plattelandsmeisje uit de Italiaanse bergen.

Dit historische, fictieve en vast ook autobiografische verhaal wordt verteld door de oudere Rosa, die haar levensverhaal deelt met iemand waarvan de identiteit onbekend blijft, maar die voor haar duidelijk van groot belang is. Rosa neemt je als lezer mee op haar reis, en je zult van haar gaan houden en de vele mensen die haar pad hebben gekruist. Elke onthulling, elk nieuw verhaal trekt je verder in haar wereld. Haar gedetailleerde vertelstijl maakt dat je dit leven van Rosa helemaal voor je ziet. Van het kleine meisje in de oorlog tot de succesvolle vrouw in Parijs.

Elk hoofdstuk is een deel van haar verhaal dat ze onthult en draait om het product waarnaar het hoofdstuk is vernoemd.

Hoewel het einde een beetje gehaast aanvoelde en sommige vragen onbeantwoord bleven, doet dit weinig af aan de impact van het verhaal. Het had wellicht nog sterker kunnen zijn als deze losse eindjes waren opgepakt, maar de emotionele en meeslepende reis die je met Rosa maakt, blijft indrukwekkend.

Dit boek is een mooi en emotioneel verhaal waar ik echt van genoten heb. Van het armoedige Italiaanse platteland tot de glamour van Parijs en de uitdagingen van New York. Rosa’s leven is er een van veerkracht, ambitie en de onbreekbare kracht van een prachtige vrouw.

Titel: De kleermaakster van Parijs
Auteur: eorgia Kaufmann
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 496

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.