Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De jasmijn tuin – Elena Conrad

Kleurrijk Italie.

Dit is het tweede deel van de romantische Jasmijn serie. Je kunt het boek prima op zichzelf lezen, maar ik merkte dat ik toch een stukje voorgeschiedenis miste.

Giulia en Marco wonen al een jaar op de prachtige Jasmijn- en olijfboomgaard van Giulia’s grootvader. Zij hebben een groot feest gepland en Marco vraagt Giulia daar ten huwelijk. Maar dan komt er plotseling vreselijk nieuws van Laura, de zus van Marco. Zij ligt in het ziekenhuis en is er slecht aan toe omdat haar donornier wordt afgestoten. Laura wil niet opnieuw een donornier aanvaarden en de familie worstelt daarmee. Niemand wil Laura kwijt raken maar wat moeten zij doen om Laura te overtuigen en om een nieuwe nier te vinden?

De schrijfster weet de sfeer en de omgeving op een kleurrijke en beeldende manier te beschrijven. De heerlijke gerechten de regelmatig op tafel komen kun je bijna ruiken en proeven. Ook de personages worden mooi uitgediept. Je leert met name de gevoelens en emoties van Giulia heel goed kennen. 

Het makkelijk weglezende verhaal neemt je mee naar de prachtig Italiaanse kust en cultuur. De familiebanden en de liefde voor elkaar voeren ook in deze roman de boventoon.

Titel: De Jasmijntuin
Auteur: Elena Conrad
Uitgever: Harper Collins Holland

Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.