Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De hoofdrol – Janice Hallett

Originele detective

Een heel bijzonder boek, dat moet gezegd worden.  Doormiddel van ontzettend veel mailcontact tussen de mensen van de The Fairway Players-toneelgroep leer je langzaam hoe de relaties liggen tussen de verschillende spelers.

Als blijkt dat de kleindochter van de regisseur van de toneelgroep een hersentumor heeft, organiseren ze een grote inzamelingsactie om medicijnen uit Amerika te laten komen. 

Iedereen doet mee en er wordt veel geld opgehaald. Toch lijkt het allemaal niet eerlijk te gaan. En een van de spelers heeft kritiek op het geheel.

Dan wordt er, pas ruim over de helft van het boek, een moord gepleegd. Ergens in het mailverkeer moet het antwoord staan.

Maar waar??

De twee stagiaires Femi en Charlotte van het advocatenkantoor moeten zich door de mails heel worstelen en er achter zien te komen wie de echte dader is.

Als lezer doe je dit dus ook en dat is pittig. Er zijn veel karakters en je moet de hoofdlijnen van de bijzaken scheiden. Lang niet elke personage lijkt  recht door zee te zijn. 

Ik ben er, met mijn eigen gepuzzel, eerlijk gezegd niet achter gekomen wie de moordenaar was. 

Een prachtige plottwist aan het eind van het boek maakt dat dit een leuk en origineel boek was om te lezen.

Titel: De hoofdril
Auteur: Janice Hallet
Uitgever: Xander uitgevers

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.