Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, , ,

De heks in mij – Loes den Hollander

Schuilt er in elke vrouw niet een heks? Als je dit boek leest zou je bijna denken van wel.

We lezen deze thriller vanuit verschillende perspectieven.

Het verhaal start met dat van Kaia. Zij is zwanger van Gijs en praat regelmatig met haar kindje in haar buik. Haar wens om moeder te worden is groot en haar leven stort dan ook in als het kindje afwijkingen blijkt te hebben. Kaia wil er niet aan denken en is vreselijk boos en teleurgesteld. Als zij dan ook nog haar man Gijs dood aantreft naast het zwembad is het verdriet compleet.

Het volgende deel wordt vanuit Jill verteld. Dat is de vriendin van Kaia en haar steun en toeverlaat. Jill heeft een prachtig kereltje van 3 jaar oud en daar geniet Kaia volop van mee. Maar Jill heeft ook zo haar geheimen. In het deel van Jill lees je regelmatig schuingedrukte hoofdstukken waarin zij met haar moeder praat. Zij worstelt enorm met haar ouders die zwaar gelovig zijn en haar verstoten hebben zodra zij zwanger was van een getrouwde man. Dit is best heel triest om te lezen. 

Het derde deel wordt verteld vanuit Wiesje. Zij is de ex-vrouw van Gijs en wordt ook wel Heks-ex genoemd omdat zij zich maar blijft bemoeien met het leven van Gijs en zijn vrouw.

Wanneer Gijs komt te overlijden komen er veel geheimen naar boven en komen de dames tegenover elkaar te staan. 

Heel langzaam schrijft Den Hollander naar een climax toe. Je weet ergens wel dat er iets gaat gebeuren, maar ik vond het einde toch wel weer heel vindingrijk en ook rechtvaardig.

Ik zal maar zeggen: twee vechten om een been en een derde loopt er mee heen.

Opnieuw een pageturner van Loes den Hollander.  Hoewel het boek niet doorspekt is van de spanning weet ze je elke keer weer mee te trekken in haar psychologische spel.

Titel: De heks in mij
Auteurs: Loes den Hollander
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.