Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De gouden duiven – Martha Hall Kelly

Een prachtig verhaal over moed, opoffering en veerkracht van twee bijzonder vrouwen.  

Tijdens de oorlog worden Josie Anderson en de Franse Arlette LaRue bekend als De gouden duiven door als spionnen te werken die informatie verzamelen over nazi-communicatie om naar de geallieerde troepen in Londen te sturen. Ze worden met hun geliefden opgepakt en naar het concentratiekamp Ravensbrück gestuurd.

Arlette wordt in Ravensbrück gescheiden van haar zoon Willie en is nu naar hem op zoek. Ze krijgt bezoek van iemand die zegt te weten waar hij is. Josie en Arlette herenigen zich terwijl ze aan een gevaarlijke missie beginnen om een beruchte nazi-dokter voor het gerecht te brengen en op zoek te gaan naar Willie.

Het duurt even voordat het verhaal op gang komt, aangezien er een gedetailleerd achtergrondverhaal wordt verteld over Josie en Arlette. Het dubbele perspectief voegt diepte toe aan het verhaal, waardoor we de reis vanuit beide karakters kunnen ervaren. De schrijfster weet de personages prachtig uit te werken en je krijgt hierdoor echt een band met beide dames. Met name de tijd in Ravensbrück wordt heel indringend en levensecht beschreven.

De opbouw van het verhaal is krachtig en hierdoor blijf je doorlezen. Er zit veel diepgang in en met name het verleden is aangrijpend. Je realiseert je dan ook weer hoe vreselijke dingen er gebeurd zijn in deze oorlog.

Het verhaal is intrigerend en spannend met een ingewikkeld plot; de kracht ligt zeker ook in Kelly’s uitgebreide kennis door haar onderzoek dat feit en fictie naadloos combineert. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis en dat lees je terug in deze roman.

Een prachtig verhaal over moed, opoffering en veerkracht van twee bijzondere vrouwen in en na oorlogstijd dat je zeker moet gaan lezen.

Titel: De Gouden duiven
Auteur: Martha Hall Kelly
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 496

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.