Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Alles wat schittert – Danielle Steel

Niet alles wat schittert is verstandig.

De jonge en prachtige vrouw Coco heeft alles wat haar hartje begeerd. Liefhebbende en succesvolle ouders die haar in alles ondersteunen. Zij zit op een goede universiteit en is klaar om af te studeren en een prachtige zomerbaan te nemen bij een bekend tijdschrift. Maar dan verongelukken haar ouders en blijft zij helemaal alleen achter. Gelukkig is haar trouwe vriend Sam er voor haar. Hij helpt haar door de zwaarste dagen heen. Coco is sterk en moet door met haar leven. Zij verhuist naar Londen en ontmoet daar een aantal mooie spannende mannen. Maar is dat genoeg om echt gelukkig te worden.

Dit verhaal neemt je mee naar de jaren 90 waar wij Coco Martin leren kennen als een knappe en intelligente vrouw. Hoewel zij regelmatig verkeerde beslissingen neemt in haar leven ga je toch echt van haar houden. Ze bezit de allure van rijkdom, schoonheid en een adembenemend appartement – kenmerken die zo typerend zijn voor de personages van Danielle Steel.  Daarbij maakt Steel ook in deze roman weer gebruik van gebeurtenissen die actueel zijn of ondanks gebeurd zoals de onverwachte terroristische aanslag in het hart van Parijs.

Behalve het karakter van Coco dat prachtig wordt uitgewerkt door de schrijfster is ook de betrouwbare aanwezigheid van Coco’s beste vriend, Sam heel fijn. Hij is een karakter met een hart van goud, die fungeert als een rots in de branding voor Coco. Ook hij maakt het nodige mee in zijn leven, maar zij blijven elkaar steunen en zijn er altijd voor de ander.

Steels schrijfstijl is heel prettig en ook vertellend. Zij maakt minder gebruik van dialogen viel mij op. Soms vertelt het verhaal een korte tijdspanne heel uitgebreid en dan zit er weer langere tijd tussen maar de spanningsboog blijft prima. Je wil graag verder lezen en weten of Coco het geluk zal vinden.

Dit boek voelt als een achtbaan van emoties en dramatische gebeurtenissen.

Het heeft intrigerende personages en veel glitter en glamour zoals een echte Steel betaamd.

Titel: Alles wat schittert
Auteur: Danielle Steel
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 368

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.