Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Vinex – Bernice Berkleef

“gezellige” doorsnee vinex buurt.  

Wat een geweldige thriller is dit! Ik was echt vanaf pagina één in het verhaal. Soms moet je even inkomen, maar dat was bij dit boek niet het geval. Een gevoel van onrust en spanning kruipt direct onder je huid wanneer je de hoofdpersonen Hein en Simone leert kennen.

Zij komen in een nieuwbouwwijk in Amstelveen wonen en leven daar wat teruggetrokken. Al gauw maken zij toch wat noodgedwongen contact met de buren. Er blijken in de wijk toch meer geheimen te zijn dan verwacht. 

Dit verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Je leert hierdoor de karakters heel goed kennen. Niet alleen het bijzondere stel Hein en Simone, maar ook de buurvrouw Evi die ongelukkig is in haar huwelijk met Thijs en agente Joyce die in de ziektewet zit maar het toch niet kan laten om zaken uit te zoeken. Zij vindt het vreemd dat de slecht uitziende tiener Lina tweemaal per week een paar uur bij Hein en Simone is. Wat gebeurt er daar toch en waarom ziet Lina er zo slecht en ongelukkig uit.

Al deze personen komen langzaam bij elkaar en tijdens een gezellig buurtfeest weet de schrijfster het tot een geweldige ontknoping te leiden.

Berkleef heeft een vloeiende schijfstijl en door de korte hoofdstukken race je door het boek heen. Maar misschien komt dat ook wel omdat het zo spannend is dat je gewoon wil weten hoe het afloopt. 

Een geweldig boek; ik heb een nieuwe favoriete schrijfster ontdekt.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Titel: Vinex
Auteur: Bernice Berkleef
Uitgever: The house of books

Aantal pagina’s: 301

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.