Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Bloedlijn – Machteld van Zalingen

Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster was ook gelijk een hele goede. Wat een spannende psychologische thriller heeft zij weten te schrijven.

Bij de proloog wordt je gelijk het verhaal in gezogen. Daarna gaat het verhaal in een flink tempo door met verschillende verhaallijnen. Er is nog veel onduidelijk en dat maakt dat je wil doorlezen.

Een van de personages is de achttienjarige Emma die na een scoutingkamp niet terugkeert in het groepshuis waar ze woont. Rechercheur Manon Dijkgraaf start een onderzoek. Maar nog voor ze goed en wel begonnen is, wordt ze vanwege politieke belangen op een drugszaak gezet. Toch blijft Manon’s interesse bij deze zaak en zij gaat in haar eigen tijd op onderzoek uit. Manon wordt als personage goed neergezet. Zij is stoer en sterk en heeft een eigen wil. Ook later in het boek weet zij van geen ophouden. Maar zij toont ook empathie. Dat maakt haar een mooi mens.

Ondertussen lees je dat Frederik en Paula bedreigt worden thuis en dat er steeds een jongen bij hen om het huis heen hangt.  Frederik lijkt de jongen te kennen, maar wil daar niets over zeggen tegen zijn vrouw Paula. Zij gaat aan zich zelf twijfelen, maar gaat toch op onderzoek uit.

Dan zijn er ook nog een aantal schuingedrukte hoofdstukken. Deze roepen veel vragen op. Wie is dit en wat wil hij?

Deze pakkende thriller wordt in een hoog tempo en met korte hoofdstukken verteld. Hierdoor blijf je goed in het verhaal. Doordat er een aantal verhaallijnen door elkaar lopen, puzzel je als lezer mee naar een oplossing. Die dan ook met een spannende cliffhanger komt. Misschien een vervolg?

Titel: Bloedlijn
Auteur: Machteld van Zalingen
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.