Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De dorpsdokter – Felicia Otten

Huisarts in de jaren 50. 

Laten we beginnen met de vrolijke  cover waar in dokter Thea het pittoreske dorp in loopt vol prachtige vakwerkhuizen. Hierdoor krijg je toch al zin in dit heerlijke boek.

Deze historische feelgood roman neemt de lezer mee in het leven van een sterke vrouw in de jaren 50. Nadat Thea melding maakt van een fatale fout van een chirurg tijdens een operatie, wordt zij ontslagen. Een andere baan krijgen in een ziekenhuis wordt moeilijk als vrouw en zonder goede referentie.

Bij toeval komt zij in een klein dorpje in de Eifel en ontdekt dat de dorpsdokter daar een assistent zoek. Met enige moeite lukt het haar om de dokter te overtuigen en haar aan te nemen. Maar dan begint het gevecht tegen het oordeel van de dorpelingen. 

Lukt het haar om hun vertrouwen te winnen?

Het boek is mooi opgebouwd en heeft een vloeiende, meeslepende schrijfstijl. Het biedt de lezer een diepgaand inzicht in de relatie tussen Thea en de dorpelingen maar ook de verhouding met haar baas die vaak erg onsympathiek over komt. Ook de omschrijvingen van de omgeving en van haar gezellige cottage zie je tijdens het lezen van het verhaal helemaal voor je. 

De personages zijn sterk ontwikkeld en levensecht. Thea is een sympathieke en moedige vrouw die vastbesloten is haar werk goed te doen en  te zorgen dat de zieke mensen haar gaan vertrouwen. 

 Het verhaal zit vol emoties en het is onmogelijk om niet mee te leven met de personages en hun persoonlijke strijd.  Langzaam weet Thea, door haar prettige persoonlijkheid en goede adviezen, de harten te vinden van de dorpelingen. Zal zij ook zelf weer de liefde vinden? Daarvoor moet je zeker het boek gaan lezen. 

Heerlijk dat het het verhaal verder gaat en er een deel twee gaat uitkomen.

Titel: De dorpsdokter
Auteur: Felicia Otten
Uitgever: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 448

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.