Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Weer zo’n stom liefdesverhaal – Katelyn Doyle

Zielsverwanten komen altijd weer bij elkaar terug. 

In deze heerlijke ouderwetse romcom maken we kennis met Molly Marks en Seth Rubinstein. Molly, een scenarioschrijver van Hollywood-romcoms, gelooft niet in romantiek. Seth daarentegen is een ware romanticus en ook in de ware liefde gelooft. Molly heeft Seth ooit op de middelbare school laten zitten maar als zij elkaar op een schoolreunie weer tegenkomen hebben ze het best gezellig samen. Het verhaal begint op een middelbare schoolreünie, waar ze na jaren weer met elkaar in contact komen. Wat volgt is een vermakelijke weddenschap: Seth voorspelt dat Molly en hij bij de volgende reünie een stel zullen zijn. Molly kan niet anders dan lachen om zijn zelfverzekerdheid.

Het boek bestaat uit negen delen en wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van Molly en Seth. Wat opvalt is hoe ze steeds op het verkeerde moment en de verkeerde plaats lijken te zijn. Wanneer het goed gaat, zorgt Molly’s onzekerheid ervoor dat het toch weer misloopt.

De personages van Seth en Molly worden heel goed uitgelicht door de schrijfster. Seth is een sociale jongen die graag met vrienden afspreekt en altijd enthousiast is. Hij is een extroverte en levenslustige persoon, iemand die echt in beweging moet zijn. Daartegenover staat Molly, die totaal niet van sociale verplichtingen houdt en cynisch is over echte liefde. Ze is een verstokte pessimist, terwijl Seth de hopeloze romanticus is.

De vele e-mails en appjes tussen Molly en Seth voegen een speels element toe aan het verhaal, waardoor de chemie tussen hen echt tot leven komt. Het is een heerlijke second chance romance die alle ingrediënten van een ouderwetse romcom bevat: humor, geklets en de onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonages.

De humor en het geklets tussen Seth en Molly springen absoluut op een frisse, leuke manier van de pagina. Omdat het verhaal zich over meerdere jaren afspeelt, krijgen we te zien hoe ze zowel individueel als samen groeien. De auteur laat ons geloven in de kracht van zielsverwanten en de mogelijkheid van tweede kansen in de liefde.

Voor liefhebbers van romantische komedies is dit een absolute aanrader.

Want weet je… zielsverwanten bestaan!

Titel: Weer zo’n stom liefdesverhaal
Auteur: Katelyn Doyle
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 384

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.