Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Voor ik je laat gaan – Kennedy Ryan

Ontroerend verhaal over de kracht van liefde.

Yasmen en Josiah waren ooit een droompaar, met een leven vol passie, grote ambities en liefde voor hun twee kinderen. Hun wereld stort echter in als het noodlot toeslaat. Yasmen raakt in een depressie en Josiah verdrinkt in zijn werk in hun restaurant. De kloof tussen hen wordt steeds groter, tot Yasmen uiteindelijk een scheiding aanvraagt.

Twee jaar later hebben Yasmen en Josiah een nieuw evenwicht gevonden. Ze delen de zorg voor hun kinderen en runnen samen hun bloeiende restaurant. Beiden wagen zich weer aan het daten, maar ondanks alles voelen ze zich nog steeds tot elkaar aangetrokken. De vraag blijft of ze elkaar ooit echt los kunnen laten.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Yasmen en Josiah, waardoor je diep inzicht krijgt in hun innerlijke werelden en de complexiteit van hun gevoelens. De auteur neemt de tijd om de personages zorgvuldig en gedetailleerd uit te werken, wat hun verschillende persoonlijkheden en reacties op verlies en rouw prachtig laat zien.

De liefde tussen Yasmen en Josiah is voelbaar in het hele boek, maar hun onverwerkte verdriet staat tussen hen in. De zware thema’s van het verhaal, zoals het verlies van een kind, depressie en rouw, worden met grote zorg en gevoeligheid behandeld door de auteur.

Hoewel Yasmen en Josiah dachten altijd samen te zijn had het leven had andere plannen. Nu ze twee jaar gescheiden zijn, rijst de vraag of ze hun wonden kunnen helen en opnieuw samen kunnen komen. Je blijft het hele boek hopen dat ze weer samenkomen, want ze horen bij elkaar.

De auteur neemt je mee op een emotionele reis van twee bijzondere mensen. De personages zijn ieder op hun eigen manier kwetsbaar maar ook prachtige geschetste karakters. Dit boek is een ontroerend verhaal over rouw, verlies, hoop en de kracht van liefde die blijft bestaan, zelfs in de moeilijkste tijden.

Titel: Voor ik je laat gaan
Auteur: Kennedy Ryan
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 416

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.