Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Verstoten Jane Harper

Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?  

Zij is op een avond op een drukbezocht festival met haar baby, maar aan het eind van de avond staat alleen de baby in de kinderwagen nog op het terrein. Kim is verdwenen.

Aaron Falk reist een jaar nadat dit gebeurd is naar zijn vrienden om de doop van een baby bij te wonen. Hij merkt dat er nog steeds veel onrust en twijfel is over de verdwijning van Kim.  Er lijkt steeds meer aan het licht te komen en Falk kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit.

 

Na een sterkte proloog komt het verhaal langzaam op gang. Er worden veel personages voorgesteld dus je moet er goed bijblijven. Ik moest zelfs even een notitie maken van de diverse karakters. Toch lukt het de schrijfster een goede spannende sfeer te scheppen en de hoofdpersonages op een levendige manier uit te werken.

Falk en zijn vrienden zijn prettige persoonlijkheden die herkenbaar zijn en waarvoor je empathie krijgt.

Het verhaal kabbelde wat mij betreft iets te veel voort om echt spannend te blijven. Maar je leest verder omdat de oplossing voor de verdwijning toch dichtbij moet zijn. Door de prettige schrijfstijl en vrij korte hoofdstukken blijf je wel betrokken bij de persoonlijke zoektocht van Falk.

Het verhaal had een verrassend en goed einde waardoor ik het met een prettig en voldaan gevoel kon dichtslaan.

Titel: Verstoten
Auteur: Jane Harper
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 464

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.