Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, , ,

Aroma – Ann Galland

Een indrukwekkend debuut.

Alba Amato is een jong weesmeisje dat opgroeit in een weeshuis en serveerster wordt in een Koffiebar in de wijk Castello. Als de eigenaar van de koffiebar komt te overlijden verandert het leven van Alba volledig. Zij komt voor een moeilijke beslissing te staan. Zij kan een enorme erfenis aannemen maar zal daar ook een prijs voor moeten betalen. Zal zij dit doen of blijft zij liever trouw aan zich zelf?

Deze debuut roman van Galland is zo prachtig geschreven. Je waant je in de Italiaanse steden en ruikt de heerlijke koffie die Alba brandt en serveert. Het boek verwoordt het ook prachtig:

“Ze zouden die zaak aroma hebben moeten noemen zo heerlijk, zo eerlijk, zo lekker, als je in Venetië bent niet twijfelen, je zal het je niet beklagen. “

Elk personage in dit boek is zeer beeldend omschreven. Je gaat van Alba en de mooie mensen om haar heen houden. Eigenlijk wil je geen afscheid nemen en door genieten van deze bijzondere geschiedenis.

Complimenten voor schrijfster Ann Galland! Dat je zo’n mooi boek van ruim 400 pagina’s kunt schrijven is bewonderenswaardig.

Ik hoop ooit nog eens een espresso te drinken in de koffiebar van Alba: Gli Scalini. Dat kan niet anders dan genieten zijn.

Titel: Aroma
Auteur: Ann Galland
Uitgever: Borgerhoff-lamberigts
Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.