Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het perfecte zusje – Anne van den Breemer

Het perfecte zusje.

De cover van dit boek straalt vuur uit, waardoor je bijna niet anders kunt dan het mee te nemen en te beginnen met lezen.

In Deventer leidt de jonge patissier Gaby een ogenschijnlijk perfect leven: ze heeft een bloeiend bedrijf, verschijnt regelmatig op televisie en geniet van haar liefdevolle gezin. Maar dan staat plotseling haar jeugdvriendin Anniek voor de deur, met verontrustend nieuws uit hun geboortedorp: er is een meisje vermist en Anniek verdenkt Gaby’s broer ervan betrokken te zijn. Gaby wordt geconfronteerd met haar duistere verleden, dat ze wanhopig verborgen probeert te houden. Durft ze het risico te nemen om haar geheimen te onthullen en het vermiste meisje te redden, zelfs als dat haar perfecte imago zou vernietigen?

Het verhaal begint rustig en de schrijfster neemt de tijd om de verschillende personages te introduceren. Vooral het karakter van Gaby is interessant. Zij heeft een heftig verleden wat langzaam uit de doeken gedaan wordt.

De schrijfster hanteert een aangename en gedetailleerde schrijfstijl, waarbij de hoofdstukken de dagen aanduiden, waardoor er duidelijk is waar je in het verhaal bent. Hoewel de spanning langzaam wordt opgebouwd, is het eerder een psychologische thriller dan een nagelbijtend spannend verhaal.

Desondanks biedt het boek een aangename leeservaring, met een langzame maar bevredigende spanning. Als je op zoek bent naar een psychologische thriller met diepgang, dan is dit boek zeker een aanrader.

Titel: Het perfecte zusje
Auteurs:  Anne van den Breemer
Uitgever: uitgeverij Prometheus
Aantal pagina’s: 279

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.