Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Duivelse liefde – Leslie Anne Stevens

Sam Larssen mysterie (deel 2)   

Als de zus van Linda Vredesteijn bij Sam Larssen aanklopt en hulp vraagt om haar verdwenen zus te vinden, gaat Sam aan de slag. Linda is een studente psychologie van wie al een tijd niets meer is vernomen. Linda is altijd al een beetje dwars geweest en haar vrienden denken dat ze zich weer in een of ander avontuur gestort heeft. Maar haar zus vreest dat er iets ernstigs met haar gebeurd is.

Al snel ontdekt Sam dat Linda connecties had met Stellar, een cult onder leiding van de charismatische Raja die mensen leert hoe ze zich los kunnen maken van hun materiële bestaan en zo weer zin kunnen geven aan hun leven. Linda is in de maanden voor haar verdwijning gezien in het gezelschap van een aantal Stellar-leden.

Stevens heeft een prettige schrijfstijl, spannend en met een dosis humor. Duivelse liefde is goed uitgewerkt en bevat alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft. Gedurende het lezen zie je hoe alles zich voor je afspelen. Soms is dit deel wel wat trager dan het vorige boek. Ik wilde graag weten hoe het zat en had bijna de neiging om wat bladzijde over te slaan.

De relatie tussen Sam en Loes en hun samenwerking wordt in deel twee dieper uitgewerkt. Zij zijn een heel leuk team en er spreekt liefde uit de zorg voor elkaar.

Ik vind Sam een leuk personage. Soms is hij niet altijd even handig, maar zijn partner Loes zet hem steeds weer op het juiste spoor.

Een spannende, iets wat trage, maar vermakelijke thriller… op naar deel 3. Zal dan ook zijn eigen dochter gevonden worden?

Titel: Duivelse liefde
Auteur: Leslie Anne Stevens
Uitgever: kobo original

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.