Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De verborgen boekwinkel – Evie Woods

Een magisch en mysterieus verhaal

Met een betoverende cover die meteen je aandacht trekt, belooft ‘De verloren boekwinkel’ een magisch avontuur met vast ook romantiek te worden.

In het jaar 1921 ontvlucht de Franse Opaline haar gedwongen huwelijk en vindt ze een toevlucht in Dublin, waar ze haar droom van een eigen boekwinkel waarmaakt. Een eeuw later, in 2021, ontsnapt Martha aan een gewelddadige relatie en begint ze een nieuw leven als huishoudster bij Madame Bowden in Dublin. Wanneer Henry, een academicus op zoek naar een verloren manuscript van Charlotte Brontë, haar pad kruist, begint een zoektocht naar meer dan alleen een boekwinkel – een zoektocht naar geluk, liefde en identiteit.

Dit boek is een meeslepend verhaal met drie diep uitgewerkte hoofdpersonen en een kleurrijk ensemble van bijpersonages. Vooral Madame Bowden steelt de show met haar magische aanwezigheid. De afwisseling tussen verschillende tijdlijnen, de vleugjes romantiek en subtiele verwijzingen naar literatuur maken dit boek tot een zeer gelaagd geheel.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Opaline, die strijdt tegen haar gearrangeerde huwelijk en een toevlucht vindt in een boekwinkel in Parijs, en Martha, die ontsnapt aan haar gewelddadige echtgenoot en Henry helpt bij zijn zoektocht naar het verloren manuscript. Beide vrouwen worden geconfronteerd met wanhoop en uitdagingen waar ze geen controle over lijken te hebben.

De verborgen boekwinkel combineert historische en romantische fictie met een vleugje magie, waardoor het verhaal een unieke charme krijgt. Als liefhebber van boeken en boekwinkels, en als je op zoek bent naar een verhaal dat je meesleept in een wereld van magie en liefde, dan is dit boek absoluut een aanrader

Titel: De verborgen boekwinkel
Auteur: Evie Woods
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 399

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.