Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De bigamist – Rona Halsall

Een verhaal vol goede plotwendingen.

Stel je voor dat je ontdekt dat je man een tweede relatie heeft. Dat is precies wat Emma, de hoofdpersoon in “De bigamist”, overkomt. Wanneer ze deelneemt aan een rouwverwerkingsgroep, ontmoet ze Sam, een architect die zo toegewijd is aan zijn werk dat hij vaak een halve week weg is. Sam lijkt een geweldige man, maar na een aantal mysterieuze gebeurtenissen begint Emma toch argwaan te krijgen.

De proloog grijpt je meteen en trekt je direct het verhaal in, waardoor je wilt weten hoe het verdergaat. Daarna vertraagt het verhaal enigszins, mogelijk omdat er veel uitleg nodig is en de karakters goed voor te stellen. Toch weet de auteur de spanning aardig op te bouwen en het verhaal onvoorspelbaar te houden. Halverwege het boek komt er meer actie en diepte in de personages, wat de plot verder versterkt.

Halsall’s vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je geboeid blijft lezen. Ze neemt de tijd om haar personages te ontwikkelen en te voorzien van een duidelijke identiteit, waardoor iedereen goed is uitgewerkt en je denkt goed inzicht te krijgen in ieders leven. Maar is dat wel zo?  Hoewel de spanning even op zich laat wachten, wordt deze halverwege het verhaal steeds meer voelbaar.

Ondanks dat het verhaal niet altijd even geloofwaardig was, vond ik het toch een originele thriller. Halsall beheerst de kunst om de lezer keer op keer op het verkeerde been te zetten en er een verrassend eind aan te maken.

Titel: De bigamist
Auteur: Rona Halsall

Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.