Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De betovering van april – Elizabeth von Arnim

Prachtig boek over vier keurige vrouwen

Elizabeth von Arnim (1866-1941) was een zeer succesvolle auteur en in 1922 kwam haar boek “de betovering van april” voor het eerst uit.  Hoewel dit boek dus al een hele tijd geleden geschreven is, is het nog steeds een vrolijk boek om te lezen.

Dit is een verhaal dat zich afspeelt in het idyllische Italiaanse platteland tijdens de lente. Het draait om vier vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens een vakantie in een oud kasteeltje. Ieder van hen heeft haar eigen reden om deze reis te maken en tijdens hun verblijf ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen hen. 

De schrijfstijl doet soms wat ouderwets aan, maar is ook weelderig en poëtisch, waardoor je je als lezer middenin het verhaal waant. Haar beschrijvingen van de prachtige omgeving en de bloeiende natuur zijn betoverend en zorgen ervoor dat je de geuren en kleuren bijna kunt ruiken en zien.

De personages zijn stuk voor stuk interessant en goed uitgewerkt. Het is boeiend om te zien hoe hun vriendschap zich ontwikkelt en hoe ze elkaar helpen bij het vinden van hun eigen weg in het leven.

Dit boek moet je langzaam lezen om er echt van te genieten. Het is een absolute aanrader voor liefhebbers van historische romans en poëtische schrijfstijl.

Titel: De betovering van april
Auteur: Elisabeth von Arnim
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s:

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.