Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

❤️Een tweede kans❤️- Linda Babel

Dit vond ik echt een aanrader. Wat een vrolijke valentijnsnovelle.

Alleen het feit dat er lekkere taarten gebakken worden, doet je toch al watertanden.

De Friese Jildou is dol op taartenbakken en heeft het vak geleerd van haar moeder. Samen met haar zus runt zij een gezellig winkeltje in Warns. 

Als op een dag de stoere Sybran op de stoep staat en op zoek is naar een baantje biedt zij hem aan om als bezorger te werken.

Maar dan hoort zij dat haar eerste liefde Aldrik weer in het dorp is teruggekomen. Tot overmaat van ramp is hij voornemens te gaan trouwen. Als aan Jildou dan ook nog gevraagd wordt de bruidstaart te maken trekt zij dit niet meer.

Gelukkig is daar Sybran die haar afleiding bezorgt en een plan beraamd… maar of dit goed afloopt?

Van deze novelle spat de romantiek af.  De personages zijn leuk en het verhaal is luchtig en lief. Linda heeft een prettige schrijfstijl met vlotte zinnen en korte hoofdstukken.

Zoals in een echte feelgood dreigt alles nog even mis te gaan, maar gelukkig viert ook hier de liefde hoogtij en komt alles goed.

Dat het in Friesland afspreekt en soms Friese woorden gebruikt worden, vond ik een extra leuke dimensie aan het verhaal geven.

Een leuke kennismaking met Linda Babel!

Titel: Een tweede kans
Auteur: Linda Babel
Uitgever: De verhalenfabriek

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.