Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De enige die overbleef – Riley Sager

“IK ZAL JE ALLES VERTELLEN”

Een griezelig landhuis, gelegen op de rotswanden en langzaam afbrokkelend richting het kolkende water van de Atlantische Oceaan beneden – dit is Hope’s End, het huis van de bejaarde Lenora Hope, het enige overlevende lid van haar familie. Haar moeder, vader en zus werden op een avond in 1929 vermoord.

Omdat Lenora de enige overlevende was, moest zij de schuldige wel zijn.

Zij trok zich jaren terug in het landhuis en de dorpsgenoten kenden haar uiteindelijk alleen nog maar aan een kinderlijk gedichtje:

At seventeen, Lenora Hope

Hung her sister with a rope

Stabbed her father with a knife

Took her mother’s happy life

 Jaren later, als Lenora oud en hulpeloos is geworden komt Kit McDeere als verzorgster naar het landhuis. Hoewel Kit met frisse tegenzin aan deze baan begint raakt ze geïntrigeerd door Lenora en het oude huis. Wat is hier gebeurd. En wat is er met de vorige verzorgster gebeurd? Lenora belooft haar alles te vertellen.

Het steeds schuiner staande oude landhuis vormt de perfecte achtergrond voor dit griezelige verhaal, waarin je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Niemand is wie hij lijkt en er komen steeds meer verdachte personages bij.  Bovendien worstelt Kit zelf ook met een groot geheim waar ze mee moet leren omgaan.

De schrijfstijl van Sager is vlot en de onderhuidse spanning is het hele boek prominent aanwezig. Hij weet je constant op het puntje van de stoel te houden met onverwachte wendingen en meeslepende beschrijvingen, waardoor je het boek niet kunt wegleggen.

Dit was absoluut een geweldige literaire thriller met doordachte plottwist die je totaal niet ziet aankomen. Een dikke aanrader!

Titel: De enige die overbleef
Auteur: Riley Sager
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 416

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.