Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De bibliotheek van verboden boeken – Brianna Labuskes.

Die krachtige vrouwen in oorlogstijd.  

Dit prachtige boek neemt ons mee in het leven van drie vrouwen in oorlogstijd. Afwisselend worden de verhalen verteld en kom je steeds een stukje verder in de geschiedenis van een van de dames.

In 1933 reist de Amerikaanse schrijfster Althea James naar Duitsland. Zij leert daar de naties kennen maar ontdekt al snel dat er gruwelijke dingen gebeuren onder dit regime. Zij ontmoet de Joodse Hannah Brecht. Die laat haar zien dat de joden onderdrukt worden en samen zijn zij bij de boekenverbranding van alle joodse boeken. 

De tweede verhaallijn is die van Hannah drie jaar later. Zij woont in Parijs en is ontsnapt aan de Duitsers. Zij zet zich in tegen de propaganda van de nazi’s. Hannah is verbitterd geraakt sinds haar broer verraden is.

De laatste verhaallijn is die van Vivian Childs en speelt zich af in 1944 in New York. Zij stuurt boeken naar de Amerikaanse soldaten in Europa maar dit wordt tegengehouden door senator Taft. Zij zal vechten tot de laatste snik om dit door te laten gaan.

Heel langzaam kom je steeds meer te weten over de drie vrouwen en hun ambities . Zij hebben alle drie een enorme liefde voor boeken en een vreselijke hekel aan die ellendige oorlog.

De hoofdstukken zijn kort en wisselen steeds van perspectief. Het is dus wel even opletten in welke tijd je zit. Ook omdat sommige personages in verschillende tijden meespelen.

De schrijfstijl van Labuskes is prachtig en zij weet drie krachtige vrouwen mooi neer te zetten. 

Deze historische roman is een boek waar je even goed voor moet gaan zitten en flink door moet lezen. Dan is het pas echt een verhaal wat je niet snel zult vergeten.

Titel: De bibliotheek van verboden boeken
Auteur: Brianna Labuskes
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 348

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.