Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

St Michael’s Mount – Esther Stui

Een hartverwarmende roman met prachtige verhaallijn.

Wanneer Iselle, een professionele duikster, gevraagd wordt om de boekwinkel van haar tante in Cornwall een maand lang te runnen, twijfelt ze enorm. Ze heeft geen ervaring met het beheren van een winkel en haar leven onder water lijkt haar wereld. Natuurlijk is het leuk om weer eens in Cornwall te zijn, waar zij vroeger zoveel zomervakanties met haar ouders heeft doorgebracht. De magie van het pittoreske kustplaatsje Marazion, met het adembenemende uitzicht op het getijdeneiland St Michael’s Mount, trekt haar uiteindelijk over de streep.

Dit boek is zo’n verhaal waarin je meteen wordt meegezogen, alsof je zelf onderdeel bent van het kleine dorpje en de warme gemeenschap. Esther Stui heeft een bijzondere gave om personages tot leven te brengen. Iselle is een van die karakters waar je je direct mee identificeert. Haar twijfels, haar emoties – alles voelt zo echt en herkenbaar. Je leeft met haar mee en sluit haar al snel in je hart. En dan is er Nicholas, haar oude jeugdliefde, die niet alleen haar maar ook mij meeneemt op een emotionele reis. De interactie tussen hen, maar ook met zijn kinderen, is zo warm en oprecht dat je gewoon hoopt dat alles goed komt.

De manier waarop Stui de omgeving beschrijft, is ronduit prachtig. De sfeer van het kleine kustplaatsje, de schilderachtige pub en het betoverende St Michael’s Mount – je waant je er echt zelf. Als je Cornwall fan bent ( zoals ik) , kun je hier erg van genieten. Bovendien verweeft Stui stukjes geschiedenis van het eiland op een natuurlijke manier in het verhaal, wat het geheel nog meer diepgang geeft.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is hoe de personages – van Iselle tot de dorpsgenoten – allemaal zo levendig en herkenbaar zijn. Je voelt hun emoties, hun struggles, en hun vreugde. De kinderen van Nicholas zijn schattig en slim neergezet, en ook zij dragen bij aan de warme, gezellige sfeer die door het hele verhaal heen voelbaar is.

Deze hartverwarmende roman heeft bovendien een prachtige plottwist, waardoor het verhaal nog meer diepgang krijgt. Net als Iselle in het boek, werd ik meerdere keren geraakt door deze mooie geschiedenis.

Dit was mijn eerste kennismaking met Esther Stui, maar wat schrijft ze heerlijk! Haar stijl is vlot en natuurlijk, waardoor je het boek in één ruk wil uitlezen. Ze weet precies hoe ze je het verhaal in moet trekken en hoe ze je steeds nieuwsgierig houdt naar meer. Stui is wat mij betreft een nieuwe favoriet!

Titel: St. Michael’s Mount
Auteur: Esther Stui

Uitgever:
Aantal pagina’s: 283

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.