Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Fake – Kirstin Chen

Duik in de wereld van luxe designtassen. 

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een enorme fan ben van designtassen. Dus toen ik hoorde over het boek FAKE, een verhaal over luxe, vriendschap en misdaad rondom designerhandtassen, wist ik dat dit boek iets voor mij zou zijn!

In Fake volgen we het verhaal van Ava Wong, de perfecte Chinees-Amerikaanse dochter: ze is getrouwd met een chirurg, heeft rechten gestudeerd en heeft een zoontje. Maar achter dit perfecte plaatje schuilt een uitgeblust huwelijk, een carrière die nergens heen gaat, en een peuter die haar tot waanzin drijft. Dan komt Winnie Fang, haar oude studiegenote, terug in haar leven. Winnie heeft een lucratieve business opgezet in het verkopen van nagemaakte luxe tassen en weet Ava in haar criminele wereld te lokken. Maar met welke prijs?

Het boek begint vanuit het perspectief van Ava, die haar verhaal vertelt aan een rechercheur. Al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan alleen een onschuldige samenwerking. Het tweede deel van het boek laat ook Winnie aan het woord en als lezer word je steeds meer heen en weer geslingerd: wie spreekt de waarheid? De dynamiek tussen Ava en Winnie is intrigerend, met Ava die begint als een kwetsbaar personage en dankzij Winnie steeds meer kracht (en sluwheid) lijkt te ontwikkelen.

Wat ik sterk vond aan het boek, is hoe Chen de spanning opbouwt. De wisselende perspectieven en de vraag of je Ava wel kunt vertrouwen, houden je continu bezig. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat de personages niet altijd even sympathiek waren.

Toch is Fake vooral heerlijk, snel leesvoer. Het plot blijft boeien, de schrijfstijl is toegankelijk, en de wereld van luxe tassen – nep of echt – maakt het verhaal extra vermakelijk. En als kers op de taart: dit boek wordt ook nog eens verfilmd tot een tv-serie, iets waar ik absoluut naar uitkijk. Het verhaal leent zich daar perfect voor met zijn mix van glamour en misdaad.

Al met al een fijne, vlot geschreven thriller die vooral de fans van spannende misdaadverhalen en glamour zal aanspreken. Perfect voor een weekend binge-read!

Titel: Fake
Auteur: Kirstin Chen

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.