Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Middernacht in de kerstboekwinkel – Jenny Colgan

De winter in Edinburgh komt eraan, en dat betekent maar één ding: tijd voor gezelligheid, kerstversieringen en… een beetje chaos voor Carmen!

In “Middernacht in de kerstboekwinkel” neemt Jenny Colgan ons weer mee naar de straten van Edinburgh, waar Carmen worstelt met alles wat haar leven haar toewerpt. Nadat haar zus haar zonder pardon op straat zet, haar vriend Oke naar de andere kant van de wereld vertrekt én de boekwinkel waar ze werkt een filmset voor een kitscherige kerstfilm wordt, lijkt de magie van kerst ver te zoeken. Maar wanneer haar excentrieke baas een bijzondere kerstwens onthult, krijgt Carmen hulp van buren, vrienden en haar liefde voor boeken om die winterdroom werkelijkheid te maken.

Dit verhaal heeft alles wat je van een Jenny Colgan-boek verwacht: warme, gedetailleerde beschrijvingen van personages, prachtige sfeervolle kerststraten en natuurlijk een flinke dosis romantiek. Als je eerder ‘De kerstboekwinkel”  hebt gelezen, zal je blij zijn om terug te keren naar de bekende setting en personages. Colgan weet opnieuw de charme van Edinburgh tijdens de feestdagen perfect te vangen.

Toch moet ik eerlijk zijn: hoewel het verhaal vermakelijk is, mist het iets van de sprankeling van haar eerdere werk. Vooral omdat er zoveel gebeurt, met nieuwe personages, conflicten en een ingewikkeld liefdesleven dat niet helemaal overtuigt. De dynamiek tussen Carmen en haar vriend Oke voel wat stroef maar het was ook fijn om de bekende personages terug te zien.

Wat wel opvalt, is hoe goed Colgan de karakters en hun eigenaardigheden weet neer te zetten, vooral met de kleurrijke winkeliers uit de buurt. En natuurlijk Rudi, de nieuwe Manny, was geweldig in het verhaal en zorgde voor een paar komische, luchtige momenten.

Samengevat, Middernacht in de kerstboekwinkel” is een heerlijk kerstverhaal, maar misschien niet het sterkste deel in de serie. Ik zou wel aanraden om eerst het eerste boek te lezen, omdat je anders wat achtergrondinformatie mist. Toch, voor fans van Colgan en feelgood romans met een vleugje kerstsfeer, is dit absoluut een leuke winterread!

Titel: Middernacht in de kerstboekwinkel
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.