Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Broedermoord – Marjet Maks

Een verhaal vol familieperikelen. 

De cover van Broedermoord trok meteen mijn aandacht; de opvallende kleuren en het mysterie pasten perfect bij de sfeer van het boek.

In deze roman volgen we Julia Blaauw, die haar leven op z’n kop ziet staan als ze via een feest in contact komt met Ruben Roosendaal, de meest begeerde vrijgezel van Utrecht. Wat begint met een vonk op een gemaskerd bal, eindigt in een wervelwind van familiegeheimen, intriges en een reality-tv-programma dat alles op scherp zet.

Marjet zet haar personages stap voor stap neer; ze neemt de tijd om Julia, Ruben en Aucke ( broer van Julia ) goed uit te diepen. Dit is belangrijk, want het verhaal leunt sterk op de emotionele band tussen de personages. Hoewel er in de eerste hoofdstukken al een spannende connectie ontstaat tussen Julia en Ruben, voelt het niet echt als een meeslepende thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit. De spanning komt meer in de vorm van mysteries en familieproblemen, en niet per se door actie of dreiging.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven: Julia is de hoofdpersoon, maar Ruben en Aucke krijgen ook hun eigen momenten. Dit geeft een interessante kijk op de gebeurtenissen, maar kan ook wat verwarrend zijn omdat het verhaal af en toe hapert en minder scherp is dan je zou verwachten.

De korte hoofdstukken en de vlotte, toegankelijke schrijfstijl maken het echter makkelijk om door te lezen.

Hoewel ik geboeid was en graag wilde weten hoe alles in elkaar stak, miste ik toch die echte spanning. En na het dichtklappen van het boek bleef ik achter met een wat onvoldaan gevoel, alsof er nog losse eindjes waren en het verhaal nog niet helemaal was afgerond. Het was interessant en zeker onderhoudend, maar ik had gehoopt op een wat krachtiger slot.

Als je op zoek bent naar een boek met een vleugje romance en graag leest over familiegeheimen en onverwachte ontmoetingen, dan zou Broedermoord zeker iets voor jou kunnen zijn.

Titel: Broedermoord
Auteurs: Marjet Maks
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.