Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Vriendinnen voor het leven – Sarah Lark

Waan je in het hart van Afrika. 

In “Kenia, 1926” neemt Sarah Lark ons mee naar het bruisende en complexe leven van Ivy, een jonge vrouw die alles kwijtraakt als een verre neef haar familieboerderij opeist. Ivy en haar gezin worden gedwongen hun geliefde Edgecumbe Farm te verlaten en een nieuw leven te beginnen in Nairobi. Maar het verhaal krijgt pas echt vaart wanneer Ranjana, een jonge Indiase vrouw, samen met haar geliefde dienstmeisje Naeku, op de vlucht is voor een verstikkende traditie en hulp zoekt bij Ivy. De spanning stijgt als blijkt dat Edgecumbe Farm niet meer is wat het ooit was.

Lark weet met haar gedetailleerde schrijfstijl de sfeer van het koloniale Afrika prachtig tot leven te brengen. Je voelt je betrokken bij het verdriet en de teleurstelling van Ranjana en Ivy, en je kunt je helemaal verliezen in de Afrikaanse landschappen en de liefde voor dieren die mooi door het verhaal geweven zijn.

De maatschappelijke en culturele thema’s die Lark aanstipt, maken dit boek extra boeiend en bieden diepgang zonder zwaar op de hand te zijn.

Ondanks dat het tweede deel van de Ivy-serie is, staat dit boek prima op zichzelf. De personages zijn mooi uitgewerkt, de gebeurtenissen authentiek en cultuurgebonden, en er is genoeg romantiek en diepgang om je urenlang te laten genieten.

Of je nu een doorgewinterde fan van historische romans bent of gewoon op zoek bent naar een meeslepend verhaal, deze roman biedt alles. Eindig je dag met dit boek, en je waant je in het hart van Afrika – zonder je eigen bank te verlaten!

Titel: Vriendinnen voor het leven
Auteur: Sarah Lark

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.